Pianistiek voor gemeenten

deze pagina als pdf


 

De meesterpianist als voorbeeld voor de meester­lijke overheidsmanager!

Pianospelen is het managen van tien vingers in het uit­voe­ren van een geza­men­lijke taak! De samen­werking van de tien vingers en de ontwikkeling van die sa­menwer­king in ver­schil­lende fasen vormen een mi­crokosmos van waar­uit de overheidsmanager kennis kan maken met samenwer­king van en met een regisserende ge­meente.

Doel en doelgroep

Jaring Hiemstra onderkent in zijn boek 'Presterende gemeenten' vijf verschillende rollen van de burger. Zo kan de burger klant of gebruiker zijn, maar ook onderdaan of kiezer. In deze rollen wordt de gemeente aangestuurd door de burger of stuurt de gemeente de burger aan. Bij een vijfde rol van de burger, die van participant, komt het echter veel meer op een gelijk­waardige samenwerking aan. De workshop is bedoeld voor functionarissen die op een pro­fessionele wijze vorm willen geven aan de samenwerking met die gelijkwaardige burger. De workshop 'pianistiek voor gemeenten' stelt hen in staat om te beleven wat daarbij de aan­dachts­punten zijn en maakt het hen mogelijk om in interactie met begeleiders en andere deelnemers een gevoel te krijgen bij de aard van de uitdaging. Een betere start van uw ontwikkeling is niet denkbaar.

Wat vinden deelnemers er van:

Jan Dirk Nijkamp: algemeen directeur / gemeentesecretaris a.i., Gemeente Assen: Wilbert Janssen  Hoofd Ingenieursbureau, Gemeente Nijmegen: Sigrid Winkel Assistent kwartiermaker Oost, Gemeente Amsterdam:  Lucas Helmer Bedrijfs­leider Buitendienst i.m., Gemeente Overbetuwe:

Een bijzondere setting die het beste uit je zelf haalt.

Samen werken aan de stad, daar zit muziek in! Geef richting en kies je momenten. Laat daarbij de specialist in zijn (creatieve) waarde.

Een samenspel van mensen, creativiteit, talent en kennis met een verras­send slotstuk als resultaat. Hoe kan een groep ver­schillende professionals via een moedwillig gecreëerde chaos toch tot eenzelfde conclusie komen!

De workshop kent de volgende vormen.

1) Een open inschrijving in twee delen waarvoor een ieder zich individueel in de eigen regio kan inschrijven. U kunt kiezen voor de avond of de middag. Zie de website
www.deregisserendegemeente.nl voor programma, data en locaties.
2) Een beknopte vorm van ongeveer 2 uur die bijzonder geschikt is om te integreren in een management ontwikkeltraject of in een heisessie.
3) Maatwerk workshop van een dagdeel (4 uur). De invulling wordt uitgebreid met u voorbesproken, zodat uw eigen thematiek er in aan bod komt en naar antwoorden wordt toegewerkt van vraagstukken die bij u spelen.
4) De workshop is een eerste oriëntatie op samenwerken die naadloos overgaat in vier tot vijf vervolgsessies waarin aspecten van samenwerken nader worden behandeld en geoefend.

 

Het begeleidingsteam

Peter Schuttevaar van Vitha heeft de workshop be­dacht. Hij zoekt de inter­actie met de deelne­mers en stimu­leert hun onderlinge samen­werking. Zijn soepele en aange­na­me stijl maakt het makke­lijk om iets van de workshop op te steken. Piet van Mourik van de Regisse­rende Gemeen­te draagt met zijn ideeën over de Regisserende Gemeente een kader voor de work­shop aan. Zijn ideeën stimuleren tot nadenken en zijn en­thousiaste stijl van presen­te­ren inspireert tot handelen. Jan Vayne is met zijn improvise­ren­de pia­nistiek en zijn grote muzikale ver­beel­dings­kracht bij uitstek in staat om als artis­tiek partner van een regis­serende gemeente op te treden. Hij geeft met zijn persoonlijkheid en muzi­kaal elan spanning en glans aan de workshop.


 

Afspraak maken? Neem contact op met Peter Schuttevaar van Vitha op 06 2415 2341 of met John Swenneker van de Regisserende Gemeente op 06 4141 0504