Dienstenoverzicht vithaVitha biedt:

  • Hulp bij samenwerkingsvraagstukken: Bij samenwerking dringen zich voortdurend vraagstukken op, zeker als het organisatieoverstijgend is. Wat is de beste volgende stap om te zetten? Hoe geven we daar vorm aan? Wie moeten we daarbij betrekken? Waarom komen we steeds op hetzelfde punt uit? Hoe voorkomen we dat deze keer? Hoe vaak moeten we eigenlijk bij elkaar komen? De doelstelling van Vitha is primair, om dit soort concrete vraagstukken te beantwoorden. Huur Peter als sparringparnter in en u heeft na het eerste gesprek al meer inzicht in de stand van uw samenwerking en meer gevoel bij de richting die u kunt nemen.
  • Advies en interimdiensten. Het kenmerk van Vitha is "complexe samenwerking initiŽren en begeleiden zonder te forceren". Vitha is er niet vies van om zelf met de voeten in de klei te staan en stevig aan te pakken. Het kan daarbij gaan om een kwartiermakersrol voor een gemeente als Eindhoven maar ook om het opleveren van een ideeŽnboekje voor een waterschap als Rivierenland. En wij kunnen vanwege een lage overhead zeer redelijke tarieven hanteren.
  • Virtuele MFC's. In een Virtueel MultiFunctioneel Centrum (virtueel MFC) werken eigenaren en exploitanten van maatschappelijk vastgoed op tal van vlakken samen en creŽren ze een gezamenlijk aanbod aan burgers en andere ruimtevragers. Vitha kan samen met Stade Advies een virtueel MFC voor u inrichten en de administratie daarvan eventueel ondersteunen met het webtool RuimteVoorDeWijk. Meer weten? Bekijk het filmpje op de homepage, lees het artikel of bekijk de folder over het door ons ontwikkelde ondersteunende webtool "RuimteVoorDeWijk".
  • Voordracht. Wie met Peter's denken over samenwerken wil kennis maken, die kan hem als spreker bestellen. Peter brengt een onderhoudende show over De Aggregatiemens van ongeveer ťťn tot anderhalf uur. Peter kan samenwerken echter op tal van manieren benaderen en zijn voordrachten zijn ook te bestellen als onderdeel van een congres, een festival, een conferentie, of gewoon voor een heisessie. In alle varianten is een aansluitende discussie mogelijk. Klik hier voor de agenda en om u in te schrijven.
  • Quick-scan pianistiek. Deze quick-scan wordt samen met de bekende pianist Jan Vayne voor verschillende doelgroepen verzorgd. Pianistiek, als de motorische vaardigheid in het bespelen van de piano, wordt als mefatoor voor samenwerken genomen in een onderhoudende en bij vlagen hilarische interactieve uiteenzetting met het publiek. Deelnemers werken vervolgens samen om Jan Vayne aan het improviseren te zetten. Dat dat niet altijd van een leien dakje gaat merkt men pas gaandeweg. U kunt direct na afloop terugkoppeling krijgen over hoe u heeft samengewerkt. (zie de folders voor gemeenten of bedrijven).
  • Diverse trainingen en cursussen. Wie professioneler wil samenwerken kan zich daar bij Vitha in bekwamen. Peter heeft een graad als docent en heeft ervaring in lesgeven aan groepen zowel als in persoonlijke begeleiding. Er is een meerdaagse cursus over De Aggregatiemens, die aan de hand van het boek dieper op de werkingsprincipes van groepsgedrag in gaat. Het kan echter ook wat losser in een aantal avondgesprekken waarin steeds de stap van zelfkennis naar groepskennis gemaakt wordt. In alle gevallen wordt aangehaakt bij de praktijk van de cursisten of wordt er aan een casus gewerkt die door de cursist zelf is ingebracht.

 

Meer informatie per dienst is per telefoon op te vragen (0183 66 57 22) of via info@vitha.nl  

 

Op deze webzijde vindt u ook de agenda en u kunt zich daar voor de open diensten inschrijven